Na vsebino

Trobeci z Metličanom v centru Zagreba

V soboto, na zadnji vroči dan letošnjega leta, se je v Zagrebu na Trgu Bana Jelačića, dogajala predstava tretjega dela trilogije, "Sampladelija u noći živih mrtvaca", zagrebške eksperimentalno gledališke produkcije svetovno znanih imen, kot so Tanja Vrvilo in Damir Bartol Indoš, v sodelovanju z glasbeno skupino Trobecove Krušne Peći.

O Trobecih se pri nas ne ve kaj dosti, ampak eden od članov teh vrhunskih glasbenikov je naš, Belokranjec, Metličan Ivan Vinski.
Da, v zagrebški glasbeni sceni spadajo v sam vrh glasbe.

Ob tako lepem in sončnem dnevu sem se sprehodila dve ulici stran, do Muzeja Novog Vala, kjer Trobeci zavzemajo "wall of fame". In vsekakor spadajo tam.

Sej, kako ne bi, ko pa je njihova glasba čisto izven standardnih okvirjev glasbe, ritmov, komunikacije in besedil.

To je živa glasba štirih ekstremno dobrih glasbenikov, ki premikajo zidove zagrebške kulturne scene in polnijo klube.

Predstava je bila prava popestritev za ta sobotni, večerni vrvež ljudi, kot lepilo, na katerega je vleklo na stotine ljudi, mladih in Trobecovih generacij.

Vzdušje zvokov, luči, performansa in zanimanja ljudi je bila popolna mešanica za zadnji topel dan, in le korak stran od Metlike.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj