Na vsebino

Tudi na SŠ Črnomelj praznovali Noč knjige

Na predvečer Svetovnega dneva knjige je letos 22. aprila 2016 potekala že tretja vseslovenska Noč knjige. Na okoli 500 dogodkih v približno 130 krajih po celi Sloveniji in v zamejstvu je dogodek povezal več kot 110.000 ljubiteljev knjige.

V projekt se je prvič, a upamo, da ne zadnjič, vključila tudi Srednja šola Črnomelj. Dijaki so pripravili Večer poezije v slovenščini, angleščini, nemščini in španščini – v jezikih, ki se jih na šoli lahko učijo. Program so popestrili tudi z glasbenimi točkami.

Letošnja rdeča nit je bila obeležitev 400-letnice smrti dveh velikanov evropske literature: Miguela Cervantesa in Williama Shakespearja. Ob tem je glavni organizator izpostavil znamenito dilemo iz dramskega dela Hamlet: Biti ali ne biti – to je zdaj vprašanje. Eksistencialno vprašanje, ki se danes vsekakor nanaša na stanje slovenske kulture. Noč knjige kot izraz skupnega, družbeno aktivnega prizadevanja za zaščito branja in knjige je seveda odgovor nanj.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj