Na vsebino

Tudi učenci OŠ Milke Šobar-Nataše vpisani v Guinnessovo knjigo rekordov

Učenci OŠ Milke Šobar – Nataše so se pridružili projektu SKUPAJ SMO VEČJI, v okviru katerega so otroci in mladostniki iz Slovenije v mesecu aprilu in maju 2017 ustvarjali likovna dela za največjo sestavljeno likovno delo na svetu. Cilj projekta je otrokom in mladostnikom dati izkušnjo, da lahko s sodelovanjem ustvarijo pomembne in velike cilje ter tako dosežejo veliko več kot vsak sam.

Dogodka ob začetku projekta sta se udeležila tudi Predsednik vlade RS dr. Miro Cerar in Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, svoje likovne izdelke (odtise rok) pa so prispevali tudi člani Nogometne reprezentance Slovenije ter številni zimski športniki (Peter in Cene Prevc, Maja Vtič, Jernej Damjan, Filip Flisar, Teja Gregorin, Žan Kranjec in drugi).

Učenci so risali, slikali in tiskali na temo TO SEM JAZ – TO SMO MI, upodabljali sebe ali svojo družino, dela pa smo poslali na OŠ Brezovica pri Ljubljani, kamor je prispelo več kot 22.000 risb, slik in odtisov rok iz več kot 400 vrtcev, šol, zavodov, podjetij, skupin … Iz njih bo nastal mozaik, kakršnega še ni v Guinnessovi knjigi rekordov!!!

Več o projektu in nastajanju največjega sestavljenega likovnega dela si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj