Na vsebino

Tudi v sredo krepko nad 100 okužb

V sredo je bilo ob 1610 PCR-testiranjih potrjenih 138 okužb. Pozitivnih je bilo 8,6 odstotka izvidov.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 28 bolnikov, dva manj kot dan pred tem. Na oddelkih za intenzivno nego je osem covidnih bolnikov, eden manj.

Trenutno je v državi po ocenah NIJZ aktivnih 1293 primerov okužb, kar je 69 več kot dan prej. 14-dnevna incidenca znaša 60, sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb pa je 112.

V Beli krajini včeraj niso potrdili nobene okužbe, dan prej po eno v Črnomlju in Semiču.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v Beli krajini 18 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 13, Metlika 2, Semič 3.

Vlada določila način preverjanja izpolnjevanja pogoja PCT

Vlada je v sredo na dopisni seji z odlokom zagotovila pravno podlago za delovanje aplikacije, ki jo je NIJZ pripravil za preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran). Aplikacija bo ob preverjanju kode prikazala ime in letnico rojstva obiskovalca oziroma gosta in ali ta oseba izpolnjuje katerega od pogoja PCT. Ne bo pa pokazala, katerega od treh pogojev izpolnjuje preverjana oseba. Če bo posameznik kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT predložil drugo obliko potrdila, bodo izpolnjevanje pogoja preverili z vpogledom vanjo, so sporočili z Ukoma. Odlok je bil po vladni seji objavljen v uradnem listu in je že začel veljati.

Vodja svetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović je za Odmeve Televizije Slovenija napovedala, da se bo ob poslabševanju epidemiološke slike v približno enem tednu začelo povečevati tudi število hospitaliziranih. Morebitnemu zapiranju družbe bi se lahko po njenih predvidevanjih izognili s pospešenim cepljenjem najbolj ranljivih, vzporedno z doslednim upoštevanjem pogoja PCT.

Vir: STA, MMC, Sledilnik covid-19

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj