Na vsebino

Turnir taroka

Starašinska sekcija KBŠ sicer ni najbolj aktivna sekcija v klubu. Sedaj imamo že tradicionalno v sklopu Črnfesta en večer rezerviran za nas. Letos je to četrtek, 23. avgust. Tokrat bomo začeli s turnirjem taroka (turnir je odprtega tipa, zato za udeležbo ni potrebno članstvo v KBŠ).

1. Zbiramo preliminarne prijave za tarok turnir, ki bo v četrtek od 17. do 20.30. Prijave do 17.30, ob 17.30 začnemo igrati.

2. Igramo 3 kroge po 15 iger, en krog je omejen na 1 uro igranja. Med krogi je 10 minut pavze. Če kdo v tem času ne odigra, se zapiše in upošteva trenutni rezultat.

3. Franci Flek bo imel s sabo računalnik, tiskalnik in obrazce za vodenje turnirja. Lahko pa uporabimo tudi projektor in platno (ki bo že tam), za prikaz razporeda po mizah in prikaz rezultata.

4. Vsak igralec naj s sabo prinese karte v dobrem stanju in pisalo, sicer pa bom imel nekaj rezerve s sabo tudi sam.

5. Predlagam, da imamo medalje za prve tri uvrščene, kotizacije pa ni.

6. Igrali bi po pravilih Tarok zveze Slovenije (v prilogi). Se pravi, da se igra v 3, tudi številčenje je malo prilagojeno (razvidno v pravilih). S 1. 1. 2018 pa je bilo dodano še pravilo, da se radelc piše tudi za igro Solo brez.

7. Na turnirjih je določen tudi sodnik, ki ukrepa v primeru spornih situacij in to sem lahko kar jaz, ker imam tudi uradno sodniško licenco.

8. Med igro pa je potrebno upoštevati še kodeks igranja (pravila obnašanja v prilogi).

V nadaljevanju sledi druženje ob glasbi Teo Collori in Momento Cigano, degustacija vin in manjša pogostitev. Kako se bo stvar razvila je odvisno od nas, ki bomo tam.

Prosim, če lahko sporočilo delite tudi ostalim (bivšim) članom KBŠ, za katere smatrate, da bi jih zadeva zanimala.

Priponke

Vir: Starašinska sekcija KBŠ
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj