Na vsebino

Učenci likovno-umetniškega krožka na izletniški koloniji

V petek, 27.6. 2023, smo se učenci likovno-umetniškega krožka OŠ Komandanta Staneta Dragatuš odpravili v Gradež (Grado) v Italiji. Na poti do Gradeža smo imeli dva postanka. Ko smo prispeli v Gradež smo si z mentorji pogledali mesto in si poiskali mesto za slikanje. Med slikanjem in opazovanjem prečudovitih italijanskih ulic sta nas fotografirala tudi učenca iz OŠ Loka Črnomelj. Med 3. in 6. uro smo imeli prosti čas, katerega smo izkoristili za italijansko kosilo, sladoled, ogled mesta in kopanje. Domov smo se utrujeni in veseli vrnili v večernih urah, kjer so nas pričakali starši. Izlet v Gradež je bi prečudovit, saj nas je navdušila italijanska pokrajina. (Zala Puhek, 7. r.)

Moje potovanje v Gradež je bilo zelo zanimivo in poučno. Tam sem slikal z akvarelnimi barvicami in barvami. Po mojem mnenju je končni izdelek izgledal odlično. Všeč so mi bile stare stavbe in bazilika v mestnem jedru. Najbolj mučen del potovanja pa je bila štiriurna vožnja. Užival sem v ustvarjanju kot v hrani. (David Kopač, 7. r.)

26. 5. 2023, smo z likovno-umetniškim krožkom odšli v Italijo. Ogledali smo si mesto Gradež. Izbrali smo si kakšno posebno stavbo in jo začeli risat. Jaz sem si izbrala cerkev. Bila je posebnih barv in oblik. Zelo mi je bilo všeč tudi kosilo, ki smo si ga privoščili v restavraciji in pa seveda morje z ugodno temperaturo. Vse je bilo zelo dobro in upam, da še kdaj ponovimo. (Neja Fink, 6. r.)

Bilo mi je zelo všeč, ker sem bila prvič v Italiji in smo videli veliko zanimivih stavb. To, kar sem narisala, mi je zelo všeč, ker so bile tudi stavbe tipične za Italijo. Upam, da bom lahko šla še kdaj in da se bomo imeli še boljše kot je bilo zdaj. (Neža Špehar, 6. r.)

V petek, 26.5.2023, smo se nekateri učenci, ki obiskujemo likovni krožek, udeležili izletniške kolonije mladih likovnikov, ki je letos potekala v Gradežu. Na koloniji je bilo zanimivo, saj smo videli veliko starih in navdihujočih stavb. Bilo pa je tudi zabavno, saj smo se družili z vrstniki, nekateri pa so spoznali tudi nove prijatelje. (Sara Filip, 7. r.)

V Gradežu mi je bilo lepo in poučno. Ogledala sem si zelo lepe ulice in lepo plažo. Moj motiv je bila prečudovita, majhna ulica, ki ima veliko izhodov na glavni trg. Izbrala sem si ta motiv zaradi lepote. (Nina Stegne, 7. r.)

Več o izletniški koloniji si lahko ogledate tukaj.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj