Na vsebino

Udaren trap petek v grajskem atriju

Šestnajsti Črnfest se nadaljuje v stilu - tokrat je bil na sporedu sedaj že tradicionalni rap/trap večer. Na oder so stopila kar tri velika imena slovenske glasbene scene - lokalna zasedba Klinci, nadobudna mlada raperka Masayah ter dobro poznana ljubljanska skupina Capital Crew.

Masayah je mlada hiphop in RnB glasbenica, ki je imela uspešen začetek leta, saj je bil njen prvi hit Ni panike najbolj predvajana skladba lanskega leta. Sredi aprila je izdala svoj prvi samostojni album ZAVEDNO, katerega je bilo moč slišali tudi včeraj. ZAVEDNO je na pretočnih platformah še vedno na prvem mestu najbolj prodajanih albumov.

Capital Crew je skupina, ki je v zadnjih nekaj letih je močno prispevala k razvoju slovenskega trapa. Leta 2018 so po pozitivnem odzivu na njihovo glasbo izdali EP Capital Hyu, ta pa je med oboževalci dosegel izjemen uspeh in pridobil priznanje nekaterih najpomembnejših umetnikov v državi. Sledili so singli, marca 2020 pa so izdali svoj prvenec z naslovom Past.

Klinci so nova osvežitev na slovenski hip hop sceni, ki strogo nasprotujejo klasičnim in ustaljenim pravilom. Maj, Črt in Marko skupaj ustvarjajo že več kot 5 let, frendi pa so že od rojstva. V svojem ustvarjanju nasprotujejo cenzuri, konformnosti in že prežvečenim tematikam. Trap glasba jim pri tem nudi ventil za izražanje, saj lahko v tej eksperimentirajo z različnimi zvoki, stili in vsebinami, kar so pokazali tudi v novem albumu FRENDI.

Teksti vseh treh nastopajočih so odzvanjali iz publike predvsem mladih oboževalcev, ki so napolnili grajski atrij. Veliko oboževalcem pa so polepšali večer tudi s skupno fotografijo.

Danes zvečer sta vabljeni na koncert zasedb Dan D in Kokosy, celoten program Črnfesta pa najdete v spletnem koledarju Radia Odeon.

Vir: KBŠ

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj