Na vsebino

Umsko krepak in sebi drag

OŠ Milke Šobar – Nataše Črnomelj je v okviru projekta Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam v petek in včeraj organizirala seminar »Umsko krepak in sebi drag«. Vodil ga je prof. defektologije Nebojša Nikolić iz Novega Sada, ki je udeležencem predstavil temo seminarja na strokoven način, začinjen s humorjem in dobro voljo.

Strokovni kader iz OŠ Metlika, Otroškega vrtca Metlika, OŠ Podzemelj, OŠ Belokranjskega odreda Semič, OŠ Vinica, OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Stari trg ob Kolpi in OŠ Milke Šobar – Nataše je poglobil znanje o kroničnih in akutnih stresorjih ter se opremil s kompetencami pri obvladovanju le-teh. Skozi izkustvene delavnice so preizkusili tudi širok in bogat nabor tehnik obvladovanja stresa, kar pomeni neprecenljiv vir varovanja zdravja tako v profesionalnem kot v zasebnem življenju.

Za prijetno atmosfero in veselo vzdušje so se udeleženci lotili tudi nabora raznovrstnih miselnih orehov in vaj, ki krepijo in ohranjajo možganske funkcije ter pomagajo pri vzdrževanju mentalne vitalnosti.

V enih izmed njih se lahko preizkusite tudi vi. Ali lahko na spodnjih sličicah najdete pando? Ugotovite katero število manjka? Premaknete eno vžigalico, da bo račun pravilen?

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj