Na vsebino

Uporabne informacije za študente

Počasi se končuje študijsko leto, a na vrata trka že novo. Pred tem pa si moramo študenti urediti na kupe nekih papirjev in kartic. Da vam delo nekoliko olajšamo, smo vam pripravili nekaj uporabnih informacij in povezav do spletnih strani in vlog.
KBŠ vam želi uspešen zaključek študijskega leta in polno energije za naslednje!

P.S. Z novim šolskim letom ne pozabit tudi na včlanitev v KBŠ.

ŠTUDENTSKA PREHRANA
Ureditev subvencionirane študentske prehrane (bonov) je možna TUKAJ (prvi vpis). Ko elektronsko izpolnite zahtevano, se morate fizično oglasiti na Točkah SŠP, kjer si dokončno aktivirate in uredite bone.
Več informacij TUKAJ.
(Zaradi dolgih čakalnih vrst, predvsem v Ljubljani, vam priporočamo, da si študentske bone uredite v Novem mestu -Dilančeva ulica 1, 8000, Novo mesto; odpiralni čas: ponedeljek - četrtek: od 9.00 do 13.00, petek: od 13.00 do 17.00.)

VPIS
Vse o vpisu najdete na spletni strani TUKAJ.
Pogoji za vpis v višji letnik in ponovni vpisi se po fakultetah razlikujejo, zato se obrnite na spletno stran vaše fakultete.

PREVOZ
Z letošnjim šolskim letom je bila uvedena enotna kartica javnega potniškega prometa. Vse o uporabi lahko najdete TUKAJ.
e-vloga TUKAJ.
Pogoje za pridobitev subvencionirane vozovnice pa preberete lahko TUKAJ.

ŠTIPENDIJE
Vse o štipendijah si lahko preberete na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije TUKAJ in na spletni strani ministrstva TUKAJ.

Vir: Klub belokranjskih študentov
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj