Na vsebino

Ureditev ceste pod velikim mostom še letos?

Ozka, ovinkasta in slabo pregledna cesta pod velikim mostom v Črnomlju predstavlja nevarnost za številne voznike. Še zlasti takrat, ko se po njej pripelje kakšen tovornjak ali avtobus. Občina Črnomelj je pobudo za prestavitev odseka regionalne ceste Črnomelj – Dolenjci pod velikim mostom prek Dobličice na Direkcijo za infrastrukturo naslovila že julija 2018. Vendar tam projektne dokumentacije niso pripravili, zato so jo na občini lanskega avgusta naročili kar sami. Tako je sedaj pripravljena projektna dokumentacija za ureditev podpornega zidu za prestavitev in obnovo ceste ter novo meteorno kanalizacijo. Na občini pravijo, da je potrebno projekt uskladiti samo še z Direkcijo za infrastrukturo, zato upajo, da se bodo dela na prestavitvi ceste lahko pričela še v letošnjem letu.

V izdelavi je tudi dopolnitev projektne dokumentacije za ureditev parkirišča in vstopno izstopnega mesta za čolnarjenje, potrebno pa jo bo izdelati še za obnovo kanalizacije in vodovoda, kar bo vse strošek občine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj