Na vsebino

Urejanje dela PC Tris Kanižarica v zaključni fazi

Končuje se drugi del izgradnje ekonomsko-poslovne infrastrukture v poslovni coni Tris Kanižarica. Potrebno je urediti samo še dokumentacijo ter pridobiti uporabno dovoljenje, pravijo na Občini Črnomelj.

V sklopu naložbe so uredili cesto F1 v dolžini 190 metrov, vključno s po 73 metrov dolgima priključkoma E1 in E2, zraven pa tudi pločnike, meteorno in fekalno kanalizacijo ter vodovod in javno razsvetljavo. Občina bo za naložbo odštela nekaj več kot pol milijona evrov lastnega proračunskega denarja.

Medtem potekajo tudi priprave na tretji del prenove infrastrukture v južnem delu poslovne cone Tris Kanižarica. Gre za izgradnjo ceste D1 v dolžini 210 metrov, dela ceste G v dolžini 180 metrov in dela ceste G1 v dolžini 330 metrov z vso pripadajočo fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo, vodovodom ter pločniki. Dela bodo potekala po sklopih, glede na proračunske zmožnosti. Občina želi za ta del naložbe v okviru javnega razpisa pridobiti tudi sofinancerska sredstva države. Projekt je sicer ocenjen na nekaj več kot 1,1 milijona evrov.

Vir: foto: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj