Na vsebino

Uršek se je družil v Poljanski dolini ob Kolpi

Včerajšnji sončen dopoldan smo predstavniki RIC Bela krajina, Knjižnice Črnomelj ter KD Stari trg ob Kolpi izkoristili za zaključni dogodek »Uršek se predstavi«, ki je potekal na športnem igrišču v Starem trgu ob Kolpi.

Dogodek je obeležil pester kulturni program z medgeneracijskim druženjem ter pogostitvijo. Glavno besedo med vsemi pa je imel škrat Uršek.

Nastopili so najmlajši folklorniki Polančki, Eva in Jaka sta prebrala zgodbo O dveh cerkvah iz knjige Poljanska dolina ob Kolpi - dolina zgodb, s katero se je vse skupaj tudi začelo.

Zapel in zaigral nam je tudi Toni Verderber. Ob tej priložnosti je z njim zapela tudi Zala in občinstvo je bilo navdušeno. Z recitacijo nas je zopet pocarkljala Maruša.

Uršek pa je povabil tudi odličnega pevca, svojega prijatelja Polanskega vraga. Ta je s spremljevalcem Marko Simčič zapel avtorsko Vražjo pesem.

Na koncu so zaplesali še polanski folkloraši iz KD Stari trg ob Kolpi in KŠD Predgrad.

Manjkali niso niti govori. Poleg predsednika KD Stari trg, sta spregovorili tudi direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčič in direktorica RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič.

Dogodek je bil izveden v sklopu projekta »Skozi pravljice do medgeneracijskega druženja prebivalcev v Poljanski dolini« in je v višini 80 % sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Celotna vrednost projekta znaša 31.354,53 EUR, od tega je lastnih sredstev partnerjev v višini 7.592,05 EUR.

Vir: RIC Bela krajina/Poljanska dolina ov Kolpi
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj