Na vsebino

Uspešen zaključek šolskega leta v Osnovni šoli za odrasle in nov vpis

Na ZIK Črnomelj smo v programu Osnovna šola za odrasle uspešno zaključili še eno, izzivov polno, šolsko leto. Učitelji in udeleženci so se novonastalim okoliščinam dobro prilagodili in izpeljali načrtovani program. Uspehi niso izostali.

Pouk je zaradi epidemije potekal kombinirano, v učilnicah in na daljavo. Vsi so pridobili veliko uporabnega znanja, saj sta nastali dve učni okolji. Vsaka s svojimi izzivi. Program se je v živo izvajal v Črnomlju in Metliki. V prvem semestru se je oblikovalo šest oddelkov, v drugem semestru pa osem.

Program Osnovna šola za odrasle poleg organiziranih predavanj omogoča tudi izvajanje različnih drugih načinov in oblik dela, ki popestrijo šolski vsakdan. Tako se najde čas za zanimive dejavnosti: spoznavanje institucij v lokalnem okolju, obisk kulturnih in naravnih znamenitosti, podjetij, prireditev ali strokovnih ekskurzij.

Ob začetku šolskega leta so udeleženci obiskali Jelševnik in se spoznali z belokranjsko posebnostjo, črnim močerilom. Med šolskim letom so se udeležili dogodka Dnevi zeliščarstva ter se igrali pastirske igre, pred zaključkom pouka pa si ogledali še razstavo Domovina je kultura v Kulturnem domu Črnomelj ter film Ne pozabi dihati. Ta vsebina se je odlično povezala z izbirnim predmetom filmska vzgoja, kjer so nastali preprosti, a ustvarjalni animirani filmi. Manjkala ni niti zaključna ekskurzija, kjer so se v Ljubljani povzpeli na grad, raziskali živalski vrt, obiskali veliko mestnih znamenitosti ter uživali v barvitosti glavnega mesta.

Najpomembnejše dejanje v šolskem letu je prav gotovo podelitev spričeval in pohval najbolj uspešnim. Veliko je udeležencev, ki so dosegli lepe uspehe. Še posebej se je podelitve razveselilo osem udeležencev, ki so prejeli zaključno spričevalo in program uspešno zaključili. Dve udeleženki sta za izjemno prizadevno in uspešno delo prejeli tudi posebno pohvalo.

Vsem udeležencem iskreno čestitamo in se že veselimo prihajajočega šolskega leta.

V primeru, da je tudi pred komu izmed vas še izziv, ki se mu pravi zaključena osnovna šola, vas vabimo, da se nam pridružite in na spletni strani ZIK Črnomelj poiščete podatke za vpis.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj