Na vsebino

V Dobličah letošnji temperaturni rekord, jutri do 35 °C

Tretji vročinski val, ki je zajel Sloveniji, je prinesel tudi letošnji temperaturni rekord. V Dobličah pri Črnomlju so termometri pokazali peklenske 37,2 stopinje Celzija. Visoko se je živo srebro povzpelo tudi v Metliki, kjer so izmerili 36,1 stopinje Celzija. Drugod po državi se temperature niso povzpele nad 36 stopinj Celzija.

Kot je agencija za okolje še objavila na Twitterju, vročino spremlja tudi visoka vlažnost zraka. Temperatura rosišča je bila marsikje nad 22 stopinj Celzija, kar je zelo veliko za Slovenijo. Temperature rosišča ob 15. uri: Koper 25,7, Kubed 24,8, Jeruzalem 22,5, Novo mesto 22,2, Metlika 22,1, Rogaška Slatina 22 in Maribor 21,5 stopinje Celzija.

Zvečer in ponoči bodo v severni in severovzhodni Sloveniji nastale posamezne nevihte. Zjutraj bo pretežno jasno, na severovzhodu je še možna kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22 °C.

Jutri bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo možne nevihte. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem dopoldne šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 30 do 35 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Zvečer in ponoči bodo v Alpah možne posamezne nevihte. Drugod bo pretežno jasno.

Jutri bo pretežno jasno in vroče, v Alpah delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in popoldanskimi ter večernimi nevihtami.

Obeti

V sredo bo deloma sončno in na jugu še vroče. Sredi dneva in popoldne bodo nevihte od severa zajele večji del Slovenije in se nadaljevale v noč. V četrtek in petek kaže na spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, vročina bo popustila.

Opozorila

V večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev, na Primorskem pa bodo visoke temperature tudi v noči na torek.

Danes zvečer in ponoči so predvsem v severovzhodni Sloveniji možne močnejše nevihte.

Jutri popoldne in zvečer je povečana verjetnost za močne nevihte povsod po Sloveniji.

Možna bodo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi.

Vir: ARSO, foto: Barbara Matakovič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj