Na vsebino

Uvod v Moljčke s predstavo Diči, diča!

V četrtek je bila dvorana Kulturnega centra Semič zasedena do zadnjega kotička. Radovedne otroške oči so z zanimanjem spremljale kolaž otroške poezije Otona Župančiča, inovativno poetično predstavo v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU iz Ljubljane, ki je navdušila tudi odrasle gledalce.

Predstava je bila darilo otrokom ob Tednu otroka, hkrati pa tudi uvodno srečanje za knjižne moljčke. Srečanja se bodo letos prvič dogajala tudi v Spominski hiši Otona Župančiča na Vinici. Knjižni moljčki, ki bodo razdeljeni v 6 skupin, bodo mesečno obiskovali srečanja še v Knjižnici Črnomell in Krajevni Knjižnici Semič, hkrati pa bodo tudi sami pripovedovali pravljice in pesmice knjižničarkam in se z branjem trudili, da bi si pridobilii naziv NAJ-MOLJČEK.

Pestro bo in veselo. Veseli smo, da se bomo približali tudi viniškim otrokom in jim omogočili lepe pravljične četrtke.

Ogled predstave Diči, diča! smo omogočili soorganizatorji Knjižnica Črnomelj, Kulturni center Semič in Vrtec Sonček Semič, ob podpori Občine Črnomelj in Občine Semič.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj