Na vsebino

V 3. razredu obeležili svetovni dan voda z Roso Mohar

Včeraj je 3. razred OŠ Semič obiskala Patrickova babica, prof. Rosa Mohar, avtorica monografije Biseri okoli nas. Učence je poučila o svetovnem dnevu voda, ki ga obeležujemo 22. marca in jih skozi pogovor vspodbudila k razmišljanju, zakaj praznujemo dan voda, zakaj je voda pomembna za človeka in kaj ne smemo početi, da bi vodo ohranili pitno.

Pogovarjali smo se tudi o tem kako voda priteče v vodovodno pipo, kako so naši dedki in babice nekoč prišli do vode ter si ogledali nekaj zanimivih fotografij o vodnih virih v občini Semič. Učence je poučila tudi o tem, da moramo vzdrževati gozdne luže (vodostaje deževnic), saj so te glavni napajalniki gozdnih živali. Pokazala nam je tudi sliko spomenika na Blatniku s katerim so pred 100 leti obeležili ureditev 1. belokranjskega vodovoda. Učencem je slikovito pričarala Pastirsko pot v dolini Ponikve na Mirni gori in jih povabila, da se s starši odpravijo na družinski izlet, kjer bodo doživeli del lepote naše Bele krajine.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj