Na vsebino

V Črnomlju raste rožnato drevo

Članice Europa Donna skupina Bela krajina so včeraj v sodelovanju z Občino Črnomelj slavnostno posadile rožnato drevo, ki ni navadno drevo, ampak drevo z globokim pomenom.

Drevo raste pri novem koloparku pri Vrtcu Otona Župančiča v Loki, ki je v neposredni bližini Osnovne šole Loka ter Srednje šole Črnomelj. Drevo, ki opominja na skrb za naše zdravje, so želeli umestiti v prostor, kjer se zbirajo predvsem mladina in mladi, zdravi ljudje.

Letošnja kampanja rožnatega oktobra Združenja Europa Donna Slovenija ima dve pomembni sporočili: "Najboljši prijateljici potipaj po zdravju" ali krajše "BFF". S tem nagovarjamo mlajše ženske, naj redno preverjajo svoje zdravje. Skrbeti za svoje zdravje je izjemno pomembno, in če to počnemo redno, lahko rešimo življenja. Zato spodbujamo ženske, da z rednim mesečnim samopregledom dojk skrbijo zase in opozarjajo svoje najboljše prijateljice, da storijo enako.

Drugo pomembno sporočilo je skrb za naš planet. Združenje Europa Donna je v projekt združila 60 slovenskih občin, kjer bodo v mesecu oktobru posadili rožnato drevo. Drevesa so simbol naše odgovornosti do okolja in prihodnih generacij.

Dogodek so s pesmijo popestrili otroci iz Vrtca Otona Župančiča Črnomelj, z recitacijami dijak Srednje šole Črnomelj Filip Petržinek, osnovnošolki Julija Prijanovič in Eva Kastrin, z glasbo pa harmonikar Timon Klobučar in trobentač David Petric.

Vir: Združenje Europa Donna Slovenija
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj