Na vsebino

V Dolnjem Suhorju pri Metliki nov prikazovalnik hitrosti

V metliški občini so v okviru prizadevanj za večjo prometno varnost doslej postavili šest prikazovalnikov hitrosti Vi vozite. Zadnjega so namestili v Dolnjem Suhorju pri Metliki.

Podjetje Sipronika je oziroma še bo v letošnjem letu v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav v slovenskih občinah postavilo 12 pametnih prikazovalnikov MHP50 na nevarnih cestnih odsekih v bližini vrtcev, šol, na šolskih poteh ali podobnih izpostavljenih odsekih v naseljih. Prikazovalnike hitrosti v vrednosti dobrih 2.600 evrov za posamezen projekt sofinancira Zavarovalnica Triglav.

Pametni prikazovalniki hitrosti spadajo v kategorijo prijaznih preventivnih ukrepov za izboljšanje varnosti v cestnem prometu. Podatki, ki jih prikazovalnik zbira, se bodo uporabljali za načrtovanje različnih ukrepov urejanja prometa na širšem območju lokacije, kjer je nameščen.

Na tej povezavi si lahko v grafih ogledate prikaz aktualnih podatkov merilnikov hitrosti na različnih lokacijah v metliški občini.

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj