Na vsebino

V dveh prometnih nesrečah pet ponesrečenih

Črnomaljski policisti so bili včeraj, nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti med Tribučami in Črnomljem. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 29-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 59-letnega voznika. Oba udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala.
Policisti bodo proti povzročiteljici nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov uvedli hitri postopek.

Včeraj okoli 16. ure se je zgodila prometna nesreča med Metliko in Radovico pri Slamni vasi. Ogled so opravili metliški policisti in po prvih ugotovitvah je 18-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter trčil v avtomobil 33-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Oba udeleženca in 15-letna potnica iz vozila povzročitelja so se v nesreči lažje poškodovali.

Skoraj četrtina nesreč zaradi prevelike hitrosti

Na območju Policijske uprave Novo mesto so letos obravnavali 483 prometnih nesreč, kar je 26 manj kot v enakem obdobju lani. Zaradi posledic je ena oseba umrla (tri v enakem obdobju lani), 14 je bilo hudo poškodovanih (27) in 153 lažje poškodovanih (178). Pri ogledih so policisti v 115 prometnih nesrečah oziroma v skoraj četrtini vseh nesreč ugotovili, da je bil vzrok za nesrečo neprilagojena hitrost (130).

Do konca tedna policisti izvajajo preventivni akciji in sicer za zmanjševanje hitrosti ter za večjo varnost motoristov. Eden od ciljev je zmanjševati povprečne hitrosti na cestah, kar bi posledično pomenilo manj mrtvih ter hudo in lažje telesno poškodovanih v prometnih nesrečah, ki se zgodijo zaradi hitrosti.

Pri 50 kilometrih na uro vozilo do zaustavitve prevozi kar 28 metrov dolgo pot. Na mokri cesti se pot ustavljanja podaljša še za 10metrov. Pri višjih hitrostih je pot ustavljanja vozila daljša, težje so tudi posledice prometnih nesreč, še opozarjajo s Policijske uprave Novo mesto.

Vir: PU Novo mesto, foto: M.I.
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj