Na vsebino

V hišo občinske svetnice iz Črnomlja neznanec vrgel molotovko

Včeraj v večernih urah je v dnevno sobo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači uspeli pogasiti. S PU Novo mesto so sporočili, da kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljajo vse okoliščine.

Dogodek je za 24ur.com potrdila Vesna Fabjan, ki je dejala, da se je napad zgodil včeraj v večernih urah. Po njenih navedbah je v dnevno sobo skozi okno priletela molotovka. Ta je povzročila eksplozijo, zanetil se je tudi manjši požar, ki so ga domači uspeli pogasiti.

S PU Novo Mesto so sporočili, da so bili o dogodku obveščeni nekaj pred 21. uro. "Po prvih ugotovitvah je neznani storilec v pritlično okno stanovanjske hiše vrgel gorečo steklenico, ki je bila napolnjena z vnetljivo tekočino." Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so opravili ogled in zbrali obvestila. V napadu ni bil nihče poškodovan, po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 2000 evrov premoženjske škode, so še sporočili s Policije.

Novomeški kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljajo vse okoliščine. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Odzvali so se tudi v stranki LMŠ, kjer so zapisali, da "nobena politična ali kakršnakoli druga dejavnost ne opravičuje takšnega strahopetnega in brutalnega napada na kogarkoli". Dodali so, da je "še posebej grozljivo v tem primeru dejstvo, da je Vesna Fabjan politično aktivna ter da je bil napad izveden na domu, kjer živi z družino".

V LMŠ pričakujejo, da bo Policija dejanje čim prej raziskala in "javnost seznanila z ugotovitvami, kdo je bil naročnik in kdo je dejanje izvedel".

Vir: 24 ur

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj