Na vsebino

V javni obravnavi je odlok o novem grbu in zastavi Občine Črnomelj

Že smo poročali, da Črnomelj letos obeležuje 770 let prve omembe trške avtonomije Črnomlja, saj je bil v novo odkriti listini decembra 1251 prvič omenjen trški sodnik Črnomlja, ki bi se danes imenoval župan. V čast starodavnosti črnomaljske trške oziroma mestne avtonomije bomo v letu 2021 izvedli več aktivnosti, s katerimi bomo obeležili častitljivo starost našega mesta. Najpomembnejša med njimi bo zagotovo sprememba grba in zastave Občine Črnomelj. Podoba je povzeta po najstarejši upodobitvi mesta na pečatu iz leta 1587.

Z včerajšnjim dnem je tako v javni obravnavi nov Odlok o grbu in zastavi Občine Črnomelj. Vso strokovno in drugo javnost vabimo k sodelovanju pri pripravi le-tega.

V času do 11. maja 2021, do 12. ure lahko vsa zainteresirana javnost, organi in posamezniki na osnutek akta podajo dopolnitve ali predloge sprememb, in sicer pisno na naslov:

Občina Črnomelj
Trg svobode 3
8340 Črnomelj

ali na elektronski naslov: [email protected].

Predlog Odlok o grbu in zastavi Občine Črnomelj v javni obravnavi je dostopen na povezavi TUKAJ.

Nato bodo sledili nadaljnji postopki uveljavitve odloka, ko bo bosta osrednja simbola Občine Črnomelj dokončno zaživela v novi preobleki.

Priponke

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj