Na vsebino

V Knjižnici Črnomelj razstavlja Maruša Šneler

V sklopu likovnega natečaja Talenti - razstave mladih likovnikov smo v torek, 19. aprila, pripravili odprtje nove mesečne razstave. Svoja dela je na ogled postavila Maruša Šneler, učenka 9. razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič.

Maruša je pričela risati že kot majhna deklica, za kar jo je navdušila njena mama. Riše in slika v svojem prostem času skoraj vsak dan. V šoli sta Marušina mentorja učitelja likovne umetnosti Vlasta in Miha Heningsman, katera sta ji predstavila tudi druge tehnike risanja in slikanja, v katerih se rada preizkuša. Maruša najraje riše ljudi, njihove obraze. Pri risanju rada uporablja svinčnik in barvice, pri slikanju pa se rada poigra tudi z akvareli in akrili.

Za svoja likovna dela je Maruša prejela številne nagrade in priznanja, in sicer je prejemnica:

  • mednarodnega certifikata ENO art upcycleed tree contest (2020),
  • 2. nagrade na 6. mednarodnem likovnem natečaju Slavini mladi akvarelisti v Ozlju na Hrvaškem (2020),
  • priznanja na likovnem natečaju Moja domovina - pridelam in jem domače (2021),
  • nagrade za uvrstitev med 10 najboljših mladih ustvarjalcev likovnega natečaja Slepe miši v Narodni galeriji (2021),
  • zlatega priznanja na natečaju Deseta dežela (Josip Jurčič, 2021),
  • srebrnega priznanja za kipec na natečaju Terra Mystica (2022),
  • 3. nagrade na 8. mednarodnem likovnem natečaju Slavini mladi akvarelisti v Ozlju na Hrvaškem (2022).

Maruša je na likovnem področju zelo aktivna in ustvarjalna, kar dokazuje tudi s sodelovanjem in udeležbo na številnih skupinskih razstavah, likovnih taborih, slikarskih kolonijah, likovnih natečajih extempore mladih likovnikov Bele krajine.

O Marušinem talentu sta na odprtju razstave spregovorila tudi akademski slikar, Robert Lozar in Marušina mentorica v šoli, profesorica Vlasta Henigsman.

Dogodek sta z glasbo popestrili klarinetistki iz Glasbene šole Črnomelj, Zarja Hutar in Rebeka Kopač, kateri se učita pri profesorici Katji Draginc. Na klavirju ju je spremljal profesor Andrej Kunič.

Zahvaljujemo se Mladinskemu centru Bit in Kreativni hiši mladih, da so nam omogočili izvedbo dogodka v njihovih prostorih.

Razstava bo v prostorih Knjižnice Črnomelj na ogled do 13. maja.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj