Na vsebino

V Lokarjevi galeriji razstava umetnikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Robert Lozar
Robert Lozar

V Lokarjevi galeriji v Ajdovščini bodo ob 18. uri odprli razstavo Društva likovnih umetnikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja (DLUD). Razstavo ob 15. obletnici delovanja društva, ki združuje dela 12 umetnikov, zaznamuje pestrost likovnih izrazov, od klasičnega slikarstva, grafike do kiparstva.

Društvo likovnih umetnikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je bilo ustanovljeno leta 2007 in je najmlajše društvo delujoče pod okriljem Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov. Društvo trenutno vključuje 27 profesionalno delujočih umetnikov. Ob 15. obletnici svojega delovanja se v Lokarjevi galeriji predstavljajo akademski slikar Robert Lozar iz Črnomlja, kipar Boštjan Kavčič, ki živi in ustvarja v Rodinah, grafična umetnica Jasmina Nedanovski, ki živi v Gradcu, Novomeščanka Andreja Schwenner, ki je poleg ateljejskega dela tudi učiteljica likovne umetnosti na OŠ Milke Šobar Nataše Črnomelj, Hamo Čavrk, Mateja Kavčič, Alojz Konec, Jože Marinč, Jožica Medle, Janko Orač, Igor Papež in Uroš Weinberger. Društvo poleg razstav v domačem kraju posebno skrb namenja sodelovanju z drugimi regijskimi stanovskimi društvi, saj so tovrstne izmenjave še posebej dragocene, saj stanovske kolege povezujejo, prinašajo svež veter in profesionalno bogatijo.

Umetniki, ki se tokrat predstavljajo v Lokarjevi galeriji, se motivno osredotočajo na interpretacijo ekoloških vsebin, človekove eksistence v sodobnem času ali pa raziskujejo izbrani likovni medij. Za razstavo je značilna pestrost likovnih izrazov, od klasičnega slikarstva, grafike do kiparstva.

Razstava nudi gledalcu vpogled v aktualno ustvarjanje umetnikov južnega dela Slovenije, ki pa je hkrati neločljivo povezana z aktualno ustvarjalnostjo slovenske likovne scene.

Vir: Lokarjeva galerija

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj