Na vsebino

V Metliki tudi o gradnji šolskega prizidka in romski problematiki

V okviru današnjega vladnega obiska v Beli krajini sta Občino Metlika obiskali državna sekretarka na ministrstvu za javno upravo Urška Ban in direktorica Direktorata za stvarno premoženje Maja Pogačar. Z županom Darkom Zevnikom in direktorico občinske uprave Tjašo Kump Murn sta spregovorili o načrtih vlade na področju financiranja občin, digitalizacije, delovanja lokalne skupnosti in skupnem sodelovanju.

Osnovno šolo Podzemelj je obiskal državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec s sodelavcem Gregorjem Resmanom. Z vodstvom metliške občine ter ravnateljico šole Marino Vorkapić so spregovorilo o naložbah v podzemeljsko osnovno šolo in si ogledali potek gradnje južnega prizidka k šolski stavbi, v katerem bodo tri učilnice za prvo triado s pripadajočimi pomožnimi prostori. Projekt je namreč sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje znanost in šport.

Beseda je tekla tudi o izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom in romski problematiki.

Vir: foto: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj