Na vsebino

V načrtu tudi filmski studio in igrišče za paintball

Foto: Anita Jamšek
Foto: Anita Jamšek

Črnomaljski občinski svetniki so na včerajšnji 30. redni seji obravnavali 19 točk dnevnega reda in med drugim potrdili spremembe v občinskem prostorskem načrtu ter rebalans letošnjega proračuna.

V rebalansu letošnjega občinskega proračuna so upoštevane spremembe glede višine sofinanciranj s strani države in spremembe, ki se nanašajo predvsem na obseg izvajanja posameznih projektov. S predlogom rebalansa želi Občina Črnomelj zagotoviti proračunsko ravnotežje med ocenjenimi razpoložljivimi viri in izdatki, predvsem pa planirati predvidene prihodke in odhodke realno glede na predvideno dinamiko izvedbe projektov ter plačil do konca proračunskega leta.

Člani sveta so sprejeli tudi spremembe in dopolnitve odloka o občinskem prostorskem načrtu, ki je bil spremenjen skladno z veljavnimi predpisi. Prav tako je spremenjena tudi namenska raba prostora in drugi pogoji posegov v prostor na podlagi prepoznanih razvojnih potreb. Tako so bile sprejete spremembe na območju KS Petrova vas, in sicer kmetijska gospodarska cona Cerje v bližini Mihelje vasi, turistično (vstopno) območje z objekti za razvoj kmetij pri Petrovi vasi ter manjše širitve oziroma zaokrožitve stavbnih zemljišč.

Na ostalih delih občine spremembe odloka obsegajo preureditev južnega dela TRIS Kanižarica (ceste, turizem), izgradnjo filmskega studia na območju Brdarcev, igrišče za paintball pri Učakovcih, sončno elektrarno na območju nekdanjega odlagališča pri Vranovičih, center za usposabljanje sil zaščite in reševanja pri Vražjem kamnu, kolesarske povezave ter spremembe za potrebe javne infrastrukture in širitev nekaterih javnih zavodov.

Svetniki so potrdili še spremembe in dopolnitve odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki in odloka o gospodarskih javnih službah v občini Črnomelj. Prav tako so sprejeli program ukrepov za Rome v črnomaljski občini za obdobje 2022-2026.

Na seji so se svetniki seznanili tudi s poročilom o požarni varnosti in stanjem civilne zaščite v občini za leto 2021, z informacijo o poslovanju gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov v občini in poročilom o izvrševanju proračuna za letošnje prvo polletje. Obravnavali so tudi poročilo o izvajanju Regijske štipendijske sheme za leto 2021.

Vir: Občina Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj