Na vsebino

Stanje ob Kolpi se umirja, v noči na soboto lahko znova poplavi

Na Primostku so gasilcem pomagali tudi vojaki.
Na Primostku so gasilcem pomagali tudi vojaki.

Kolpa, ki je dosegla enega od največjih pretokov v zadnjih 70 letih, ponoči ni poplavljala v takih razsežnostih, kot so se bali. Reka je ponoči začela upadati, stanje ob njej se tako postopno umirja. Tam, kjer je voda poplavila in se zdaj umika nazaj v strugo, odstranjujejo naplavine. Na Arsu pa opozarjajo, da nevarnosti še ni konec, saj lahko Kolpa v noči na soboto znova naraste in poplavi, a v manjšem obsegu.

Stanje se umirja tudi v občinah Črnomelj in Metlika. Po besedah metliškega župana Darka Zevnika se je Kolpa ponoči začela umirjati in postopoma upada, »tako da nimam informacij, da bi bilo trenutno kaj hujšega«. Še največ težav so imeli včeraj na Primostku, kjer so morali zaščititi recepcijo kampa in eno od hiš. Zaradi prestopa reke Kolpe je gasilcem pri polnjenju protipoplavnih vreč in zaščiti objektov nudilo pomoč tudi 30 pripadnikov 72. brigade Slovenske vojske. Sicer pa v Metliki večjih težav s poplavami hiš nimajo.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo Kolpa danes čez dan še poplavljala v spodnjem toku. Ob možni krepitvi padavin lahko v noči na soboto znova naraste in poplavi v manjšem obsegu.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj