Na vsebino

V novomeški bolnišnici omejitev obiskov

Foto: Aleš Kocjan/STA
Foto: Aleš Kocjan/STA

V Splošni bolnišnici Novo mesto so zaradi preprečitve širjenja okužb s covidom-19 prepovedali obiske pacientov, razen na oddelku za ginekologijo in porodništvo, kjer je dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu, in obisk ene zdrave osebe z dovolilnico. Na oddelku za pediatrijo je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob otroku.

Z dovolilnico lečečega zdravnika in po predhodnem dogovoru na oddelku se izjemoma dovoli obisk enega zdravega svojca tudi pri kritično bolnih in umirajočih pacientih, so še sporočili.

Včeraj potrdili 1714 okužb z novim koronavirusom

V torek so v Sloveniji ob 638 PCR-testih in 5328 hitrih antigenskih testih potrdili 1714 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo včeraj zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 84 bolnikov, na intenzivni negi pa 12. Umrlo je šest bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo.

Skupno je bilo včeraj hospitaliziranih 254 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19, kar je dva manj kot dan prej. Na intenzivnih oddelkih je bilo včeraj s potrjeno okužbo skupno 14 bolnikov, torej trije manj kot v ponedeljek.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1408, kar je 33 manj kot dan prej, število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 983, kar je 10 manj kot dan prej.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so včeraj v Beli krajini potrdili 21 novih okužb: Črnomelj 11, Metlika 8, Semič 2.

Sledilnik kaže, da je trenutno v Beli krajini 269 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 141, Metlika 89, Semič 39.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj