Na vsebino

V prostore Občine Črnomelj vstop možen le s pogojem PCT

Spoštovane občanke in občani,

obveščamo vas, da je glede na sprejeti odlok Vlade RS z dne 11. 9. 2021po novem vstop v poslovne prostore Občine Črnomelj možen le s pogojem PCT.

Pogoj PCT (preboleli, cepljeni ali testirani) je izpolnjen, če oseba razpolaga z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:

- z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni (prebolelost).

- z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19,

- z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG (hitri test), ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

Vsak obiskovalec občine bo tako ob vstopu v prostore Občine moral pokazati dokazilo o izpolnjenem pogoju PCT, v primeru neizpolnjevanja pogoja se mu vstop ne dovoli.

Še vedno velja, da lahko vloge oddate elektronsko preko sistema eUprava, poslovni subjekti pa preko sistema SPOT.

Vloge, ki niso dostopne elektronsko, lahko oddate tudi v nabiralnik pred vhodom v občinsko stavbo, plačevanje v sprejemni pisarni pa je omogočeno samo preko elektronskega bančništva.

Pozivamo vas, da v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), dosledno upoštevate vse ostale ukrepe.

Ostanite zdravi.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj