Na vsebino

V Rosalnicah so peli in igrali kot nekoč

Ljudski pevci in godci so se sinoči znova vrnili k starim lipam pri Treh farah v Rosalnicah, kjer je v sklopu poletnih kulturnih prireditev Pridi zvečer na grad potekalo tradicionalno srečanje z naslovom Tako se je pelo in igralo nekoč. Na srečanju so običajno nastopili zgolj pevci in godci iz Bele krajine, tokrat pa so se jim pridružili tudi tisti z Dolenjske in Posavja.

Nastopili so Navratilovi pevci pod vodstvom Janka Bračike, Janez Pezdirec iz Slamne vasi, Preloški muzikanti pod vodstvom Ota Nemaniča, Adlešički tamburaši pod vodstvom Damirja Jankoviča, Brane Žibert iz Boštanja, Dobovski pevci iz Dobove pod vodstvom Igorja Pinteriča, DPŽ Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki pod vodstvom Mojce Jevšnik, Čebelice iz Mirne peči pod vodstvom Anice Galič in Ljudski pevci Boštanj pod vodstvom Alojza Fona.

Metliška območna izpostava JSKD srečanje že vrsto let pripravlja s pomočjo gasilcev in članic društva kmečkih žena iz Rosalnic. Ob koncu prireditve so tako podelili tudi zahvale za pomoč pri organizaciji dogodka.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj