Na vsebino

V Semiču še letos kolopark

Foto: Uroš Novina
Foto: Uroš Novina

Občina Semič je bila uspešna na javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi. Na razpisu so pridobili 21.047 evrov za projekt kolesarskega poligona oziroma koloparka v Semiču, ki ga bodo zgradili še letos.

Naložba predstavlja drugo fazo urejanja športnega parka pri semiški osnovni šoli ob Poti k Lebici. V prvi fazi so v lanskem letu s pomočjo sredstev ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, zgradili igrišči za odbojko na mivki.

"Z izgradnjo kolesarskega poligona se bo obogatilo mrežo športnih objektov za izvajanje letnega programa športa v občini. Novo zgrajeni »pumptrack« bo tako predstavljal stičišče kolesarjev, rolkarjev ter drugih uporabnikov športnih rekvizitov na kolesih in koleščkih. Omogočena bo tudi izvedba športnih prireditev, tako za rekreativce, profesionalce kot tudi za invalide," so sporočili s semiške občine.

Ocenjena vrednost naložbe je slabih 70 tisoč evrov, od tega bo 21 tisočakov prispevala Fundacija za šport, ostalo pa bodo lastna sredstva občine.

Z aktivnostmi na projektu so v Semiču že začeli. V juniju načrtujejo izbor zunanjega izvajalca gradnje in podpis pogodbe, dela pa bodo predvidoma zaključena septembra letos.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj