Na vsebino

Pet majhnih žab navdušilo črnomaljsko občinstvo

Foto: Tomaž Čurk
Foto: Tomaž Čurk

V Kulturnem domu Črnomelj je bilo včeraj okoli 200 gledalcev navdušenih nad veliko premiero igre Malo drugačna žaba. Predstavili so se igralci gledališkega krožka ZIK Teater, v kateri nastopajo otroci od 5 do 6 let iz Vrtca Otona Župančiča Črnomelj. Pet majhnih žab je navdušilo s svojo pristnostjo, igralsko formo in improvizacijo.

V poučni avtorski predstavi scenaristke in režiserke Nastasje Schweiger, so žabe iz kanižariške mlake s svojo drugačnostjo rešile svoj dom: dom starejših žabonov, kot se je imenoval. Žabe se kljub svoji nesramnosti oprimejo drugačnosti žabca Modrega, ki želi njihovo mlako in dom rešiti pred zasipom ter uničenjem. Ker je posebna žaba, mu je uspelo in je pomagal prevzetnim žabam.

Predstava v sebi nosi sporočilo, ki je pomembno ne le za otroke, ampak tudi za odrasle, ki včasih pozabljajo najpomembnejše: biti drugačen pomeni biti edinstven, biti svoj in pravi. V sodobnem in tako različnem svetu je nujno živeti s spoštovanjem drugačnosti in medsebojnega sprejemanja. Kar je drugačno in posebno, ni slabo, ampak je pristno ter velikokrat prispeva k rešitvi in končnemu razpletu. Biti drugačen je skratka kul!

V predstavi nastopajo Matija Toplišek (Žabec Modri), Kiana Papež (Žaba Baba), Anika Birkelbach (Žaba Raketa), Ema Kump (Žaba Kuha), Iva Starešinič (Žaba Dama), v vlogi pravljičarja, ki je povezoval celotno zgodbo o malo drugačni žabi, pa se je preizkusil Tadej Fink.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj