Na vsebino

Toliko pozitivnih je bilo včeraj v Beli krajini; sekundarne okužbe med dijaki

Včeraj so opravili 1807 PCR testov in pri tem potrdili 111 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 6,1 odstotka. To je najvišje potrjeno število okužb na dan po 15. juniju.

V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 27 bolnikov, osem jih potrebuje intenzivno nego. S covidom-19 ni umrl noben bolnik.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov okužbe je 58, štiri več kot dan prej. V državi je po podatkih NIJZ 838 aktivnih okužb, 39 več kot dan prej, 14-dnevno povprečje okužb na 100.000 prebivalcev pa znaša 39, dva več kot dan prej.

V Beli krajini so v torek potrdili tri okužbe, eno manj kot dan prej. Dva pozitivna izvida sta bila v Črnomlju in eden v Metliki.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v Beli krajini 44 aktivnih primerov okužbe: Črnomelj 29, Metlika 12, Semič 3.

Dijaki dodatno okužili najmanj 100 ljudi

NIJZ je objavili podatke o okužbah med dijaki, ki so se vrnili z maturantskega izleta v Lloret de Mar v Španiji. Med skupino dolenjskih maturantov so do torka potrdili 138 okužb z novim koronavirusom, ti so dodatno okužili še najmanj 87 ljudi (sekundarne okužbe), epidemiologi pa so prepoznali še 470 visoko tveganih stikov znotraj tega izbruha, za katere so predlagali karanteno na domu.

Vir: STA, MMC, Sledilnik Covid-19

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj