Na vsebino

V ZD Črnomelj cepljenje tudi popoldan

V cepilnih centrih po vsej državi se lahko cepijo vsi, ki si to želijo in so starejši od 12 let. Takoj po preboleli bolezni se lahko cepijo tudi vsi, ki so se z virusom okužili. V Zdravstvenem domu Črnomelj bodo z naslednjim tednom nekoliko spremenili urnik cepljenja za nenaročene. To bo ob ponedeljkih odslej možno od 14. do 20. ure, ob torkih, sredah in četrtkih pa od 11. do 14. ure.

V Zdravstvenem domu Metlika cepljenje proti covidu-19 poteka od ponedeljka do petka dopoldne za naročene in nenaročene osebe. V obeh belokranjskih cepilnih centrih so na razpolago vsa cepiva.

Precepljenost v belokranjskih občinah

Po zadnjih podatkih je v Sloveniji precepljenih 38,7 odstotka prebivalstva. V občini Črnomelj je s prvim odmerkom cepljenih 40,3, z vsemi odmerki pa 34,6 odstotka ljudi. V metliški občini je s prvim odmerkom cepljenih 43 odstotkov, z vsemi odmerki pa 37,6 odstotka ljudi. Na Semiškem je s prvim odmerkom cepljenih 40,6 odstotka, z drugim odmerkom pa 35 odstotkov občanov.

V Sloveniji je več kot tretjina starejših od 50 let še vedno nezaščitenih proti covidu-19. Po besedah vodje svetovalne skupine za cepljenje Bojane Beović je izjemno pomembno, da se ta populacija že v avgustu precepi proti covidu-19, sicer nas jeseni čaka katastrofa, saj bodo bolnišnice znova prenapolnjene s covidnimi bolniki. Število primerov okužb z novim koronavirusom namreč narašča, kar je glede na skoraj 100-odstotno prisotnost različice delta po besedah Beovičeve pričakovano. Kužnost delta različice novega koronavirusa je namreč primerljiva z nekaterimi najbolj kužnimi boleznimi, kot so norice. Vsak okuženi tako lahko ob odsotnosti preventivnih ukrepov okuži tudi devet ljudi, je pojasnila.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj