Na vsebino

Valvasorjeva nagrada za Ljubiteljev zaklad

Foto: Galerija Kambič
Foto: Galerija Kambič

Razstava Ljubiteljev zaklad / zbirki akademika prof. dr. Vinka Kambiča in primadone Vilme Bukovec v Galeriji Kambič Metlika, ki jo podpisuje avtorska skupina Andreja Brancelj Bednaršek, Milček Komelj, Marko Kambič, Nina Gale, Marko Košir, Mateja Černič, Leon Gregorčič, Jurij Kocuvan in Alenka Misja je prejemnica Valvasorjeve nagrade 2021 za posebne dosežke, so razkrili na včerajšnji novinarski konferenci v Narodnem muzeju skupaj z drugimi prejemniki Valvasorjevih nagrad in priznanj.

Gre za vrhunsko umetniško zbirko več kot 200 predmetov, ki sta jih galeriji podarila mednarodno uveljavljen zdravnik in akademik dr. Vinko Kambič, velik ljubitelj likovne umetnosti in strasten zbiratelj umetniških del, ter njegova soproga, operna pevka Vilma Bukovec Kambič, dolgoletna prvakinja ansambla ljubljanske Opere.

Valvasorjevo priznanje se podeljuje za pomembne dosežke na muzejskem področju in Valvasorjeva častna priznanja za posebne zasluge pri popularizaciji muzejstva in pomembne donacije muzejem in galerijam. Nagrade in priznanja podeljuje Slovensko muzejsko društvo.

Slovesna podelitev odličij bo v okviru zborovanja Slovenskega muzejskega društva 23. septembra v Tolminu.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj