Na vsebino

Razstava Žane Pintarič v knjižnici

V torek, 17. maja, smo v Kreativni hiši mladih odprli še zadnjo mesečno razstavo v sklopu likovnega natečaja Talenti - razstave mladih likovnikov v knjižnici. Svoja dela je na ogled postavila Žana Pintarič, dijakinja 3. letnika Gimnazije Novo mesto, .

Žana riše že od vrtca dalje, večji pomen pa je tej umetnosti dala v času epidemije. Takrat se je risanju in slikanju tudi nekoliko bolj posvetila. Zagotovo jo je v tej smeri navdihovala in tudi motivirala sestra, katera je risala že prej.

Risanje jemlje kot hobi, motivika njenih del pa je različna. Kot pravi sama, kar ji »pade v oko«. Ima obdobja, ko riše figure, obraze in obdobja ko raje išče lepoto v stavbah.

V času osnovnošolskega šolanja na OŠ Belokranjskega odreda Semič, se je udeležila kar nekaj likovnih natečajev extempore, npr. v Kočevskih Poljanah, na Gradu Strmol, v Pišecah, bila je udeleženka kiparske kolonije mladih v Črnomlju, sodelovala je na natečaju Evropa v šoli, je tudi prejemnica mednarodnega certifikata na temo Beautiful like flowers is the land ter nagrade na natečaju »Pravljična dežela legend, bajk, mitov in zgodb iz moje domovine«, ki ga je organiziral Regionalni center za varovanje nesnovne kulturne dediščine za JV Evropo v Sofiji.

Do tretjega letnika je Žana obiskovala Srednjo šolo Črnomelj, z letošnjim pa obiskuje Gimnazijo Novo mesto. Kljub odhodu na drugo šolo, je Žanina mentorica še vedno Gordana Popovič Lozar, profesorica na SŠ Črnomelj.

O Žaninem ustvarjanju in razstavljenih delih je spregovoril tudi član strokovne komisije, akademski slikar Robert Lozar.

Program so z glasbo obogatili in popestrili mladi kitaristi iz Glasbene šole Črnomelj: Luka Martin Kavšek, Lan Vraničar, Jana Peteh, Julija Vrlinič, Domen Aš in Tim Bahor, ki delujejo pod mentorstvom profesorja Aljoše Vrščaja.

Razstava bo v prostorih Knjižnice Črnomelj na voljo do 10. junija.

Že sedaj lepo povabljeni, da se nam v juniju (točen datum še sporočimo) pridružite na skupni razstavi izbranih likovnih del vseh kandidatov, kateri so se s svojimi deli predstavili na mesečnih razstavah.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj