Na vsebino

Včeraj 122 okužb, dva bolnika s covidom-19 sta umrla

Včeraj so opravili 2848 testov in potrdili 122 okužb z novim koronavirusom, dva bolnika s covidom-19 sta umrla.

63 bolnikov se zaradi koronavirusne bolezni zdravi v bolnišnicah, 13 jih potrebuje intenzivno nego. Devet bolnikov so v sredo odpustili v domačo oskrbo.

Po podatkih sledilnika za covid-19 je trenutno v Sloveniji 1426 aktivno okuženih, skupno se je od marca pri nas z novim koronavirusom okužilo 4816 ljudi, umrlo jih je 145.

Okužbe po občinah

Največ novih okužb so odkrili v Ljubljani (24), 8 so jih odkrili v občinah Maribor, Domžale, Črna na Koroškem, 4 v občinah Kranj, Pivka, Kamnik, Slovenska Bistrica, Litija, tri okužbe so potrdili v Celju, dve v občinah Slovenske Konjice, Zreče, Murska Sobota, Sevnica, Vitanje in Radlje ob Dravi, po eno pa v občinah Braslovče, Ilirska Bistrica, Rogaška Slatina, Log - Dragomer, Šentjur, Nova Gorica, Velenje, Gornja Radgona, Jesenice, Novo mesto, Hrastnik, Ig, Vrhnika, Brezovica, Ravne na Koroškem, Tabor, Tržič, Cerknica, Grosuplje, Gorenja vas - Poljane, Prebold, Šoštanj, Vuzenica, Dornava, Kidričevo, Zagorje ob Savi, Bled, Lukovica, Mengeš, Mežica, Rečica ob Savinji, Vransko, Bohinj, Dobrovnik/Dobronak, Majšperk, Ribnica in Ljutomer.

Največ okuženih se giba v starostnih skupina med 35 in 44 leti (27), 45 in 54 leti (24) in 55 ter 64 leti (22). Tri okužbe so potrdili tudi pri otrocih, mlajših od štirih let.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj