Na vsebino

Včeraj 537 okužb in 31 smrti

Po podatkih Sledilnika covid-19 je bilo v soboto opravljenih 2140 PCR-testov, pozitivni na novi koronavirus so bili 503 brisi (23,5 odstotka). Opravili so tudi 835 hitrih testov, ki so zaznali 34 okužb (4,1 odstotka). Včeraj je umrlo 31 obolelih.

Število hospitaliziranih pacientov je bilo 1149, od tega 190 na intenzivni negi. Iz bolnišnic pa je bilo odpuščenih 36 oseb. Umrlih je bilo v soboto 31, je na Twitterju sporočila vlada.

Skupaj je bilo tako v soboto izvedenih 2975 testiranj (PCR + HAT) in odkritih 537 okužb. Aktivnih primerov v državi je 18.477.

Skupaj je bilo v Sloveniji doslej potrjenih 157.830 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je skupaj 3360 bolnikov s covidom.

Vlada je na Twitterju sporočila, da bo na današnji izredni novinarski konferenci ob 17. uri sodeloval premier Janez Janša. Spregovoril bo o pojavu angleškega seva virusa v Sloveniji in s tem povezanih ukrepih, ki jih je treba sprejeti, so zapisali.

Radio Slovenija je poročal, da po ocenah na inštitutu Jožefa Stefana število novih okužb z novim koronavirusom v Sloveniji pada počasneje od pričakovanj. Statistika se najhitreje izboljšuje na Koroškem, najslabšo epidemiološko sliko med statističnimi regijami pa imata trenutno Goriška in Posavje. Ob tem je po najnovejših podatkih v rdečem območju, ki v skladu z vladnim načrtom omogoča sproščanje nekaterih ukrepov, le še šest statističnih regij. Spomnimo: v soboto so sprostili nekatere ukrepe v devetih regijah, ki so bile ob odločitvi za sproščanje v rdečem območju.

Vir: RTV SLO
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj