Na vsebino

Včeraj 99 novih okužb

Včeraj so med 2382 testi na novi koronavirus potrdili 99 okužb. V bolnišnicah se zdravi 84 ljudi, 16 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. Zaradi nove koronavirusne bolezni v ponedeljek ni umrl nihče.

Po podatkih Covid-19 sledilnika je aktivno okuženih 1656 ljudi. Do zdaj so okužbo z novim koronavirusom v Sloveniji potrdili pri 5487 ljudeh.

Okužbe po občinah

V Ljubljani so potrdili 10 novih okužb, v Celju šest, pet novih okužb je v občinah Kranj, Škofja Loka, Prevalje, štiri v občinah Domžale, Črna na Koroškem, Žalec, po tri v občinah Ravne na Koroškem, Divača, Ajdovščina, Kočevje. Skupno so sicer nove okužbe potrdili pri ljudeh iz 48 občin.

Največ na novo okuženih (22) je v starostni skupini med 25 in 34 leti, 19 okužb so odkrili tudi v starostni skupini med 45 in 54 leti.

UKC Maribor: Okužba pri štirih zaposlenih

Nove primere okužb so med drugimi potrdili v UKC-ju Ljubljana in UKC-ju Maribor ter v nekaterih manjših bolnišnicah. V UKC-ju Maribor so od petka do ponedeljka potrdili nove okužbe pri štirih zaposlenih in štirih bolnikih. 19 zaposlenih je zato dodatno v karanteni. 22 bolnikov je zaradi nove koronavirusne bolezni hospitaliziranih v mariborski bolnišnici, trije potrebujejo intenzivno nego, je aktualne razmere v predstavil direktor bolnišnice Vojko Flis.

Največ hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 je bilo v Sloveniji sicer konec marca, 30. in 31. marca se je v bolnišnicah zdravilo 119 oseb. Intenzivni oddelki so bili najbolj obremenjeni 10. aprila, ko je intenzivno nego potrebovalo 37 oseb.

Razglasitev epidemije kot skrajna možnost

V Sloveniji je sicer s covidom-19 aktivno okuženih več kot 1600 ljudi. Čeprav je minister za notranje zadeve Aleš Hojs omenjal možnost vnovične razglasitve epidemije, pa minister za zdravje Tomaž Gantar poudarja, da je to skrajna možnost, odvisna tudi od zmogljivosti zdravstva. Pred tem pa je po njegovih besedah še več korakov.

Od polnoči na slovenskih mejah velja spremenjena ureditev: brez karantene lahko vstopijo vsi, ki prihajajo iz obmejnih hrvaških županij. Na rdečem seznamu, za katerega je predvidena obvezna karantena ali dokaz o neokuženosti, so po novem deli Avstrije in Madžarske ‒ vključno z Dunajem in Budimpešto.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj