Na vsebino

Včeraj ob 2620 opravljenih testih ugotovljenih 478 okužb z novim koronavirusom

Epidemija trenutno nekoliko pojenjuje, saj se že štiri dni zapored znižuje sedemdnevno povprečje novoodkritih primerov okužb, in to v vseh regijah. 478 odkritih okužb v soboto predstavlja 18,2 odstotka pozitivnih izvidov testov. Poleg tega je bilo opravljenih tudi 6584 hitrih antigenskih testov.

Razmere v bolnišnicah se sicer še ne izboljšujejo, saj se v njih zdravi več kot 620 covidnih bolnikov.

Kot je za Radio Slovenija poročala Jolanda Lebar, je med starejšimi od 70 let cepljena že polovica populacije. Temu naj bi se v kratkem približali tudi v starostni skupini od 60 do 70 let, je napovedala nacionalna koordinatorica programa cepljenja Marta Grgič Vitek, ki je dejala: "Dva tedna smo cepili izključno stare 60 let in več, da bi se starostnim skupinam nad 60 let čim bolj zvišala precepljenost. Starost je namreč najpomembnejši dejavnik, ki prispeva k hujšemu poteku bolezni."

Več lahko preberete TUKAJ.

V Beli krajini je bilo včeraj potrjenih 8 okužb (dan prej 8) in sicer dve v Črnomlju (dan prej 4) nič v Metliki (dan prej 2) in nič v Semiču (dan prej 2).

V belokranjskih občinah je trenutno 110 aktivnih okužb: Črnomelj (75), Metlika (20), Semič (15).

Vir: RTV SLO, Covid-19 sledilnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj