Na vsebino

Včeraj potrdili 2.501 okužbo, delež pozitivnih še vedno visok

Včeraj so opravili 5.966 "navadnih" in 17.531 hitrih testov na okužbo z novim koronavirusom. Skupno so našli 2.501 novo okužbo.

Po podatkih sledilnika za covid je zdaj v državi 20.501 aktiven primer okužbe z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 1209 okuženih, na intenzivnih enotah se jih zdravi 194.

Delež okuženih na PCR- oziroma "navadnih" testih je še vedno visok, 28,2-odstoten. Ob 5966 testih jih je bilo pozitivnih 1680.

Opravljenih je bilo 17.531 hitrih antigenskih testov. 821 jih je bilo pozitivnih, kar je 4,7 odstotka.

Zadnje dni je bilo dnevno potrjenih okužb manj, kar je mogoče pripisati praznikom in koncu tedna, ko se običajno testira precej manj ljudi. V prihodnjih delovnikih pa bo mogoče meriti tudi učinek novoletnih druženj, ki bi lahko prinesel porast okužb.

Cepivo prihaja

V Slovenijo je v ponedeljek prispela pošiljka s 16.575 odmerki cepiva proti novemu koronavirusu. Odmerki bodo namenjeni predvsem za zaposlene v zdravstvu. Kmalu bo prispela naslednja pošiljka, ki bo namenjena predvsem starejšim in kroničnim bolnikom. Osebni zdravniki že zbirajo prijave med svojimi bolniki, je za TV Slovenija poročala Rajka Pupovac. Kot je pojasnila državna sekretarna na ministrstvu za zdravje Marija Magajne, bodo najprej cepili starejše od 80 let, nato od 70, nato od 60 let.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj