Na vsebino

Včeraj potrdili 287 okužb

Včeraj so med 1774 PCR-testi potrdili 287 okužb z novim koronavirusom, kar znaša 16,2 odstotka. Sedemdnevno povprečno število okužb znaša 943 (dan prej 944). V bolnišnicah se za covidom-19 zdravi 526 bolnikov.

Včeraj so opravili tudi 4.619 hitrih antigenskih testov, za katere pa ne objavljajo več podatkov o odkritih okužbah. Po podatkih sledilnika za covid-19 je trenutno v državi 12.424 okuženih.

Občutno se je zvišalo število hospitaliziranih, saj je še v soboto bolnišnično oskrbo zaradi nove koronavirusne bolezni potrebovalo 499 ljudi, danes pa 27 več.

Po mnenju strokovnjakov smo v tretjem valu epidemije. Število okuženih in hospitaliziranih znova raste. Še posebej hitro se širi britanska različica virusa, ki je bolj kužna in lahko povzroči težji potek bolezni. "V Sloveniji mikrobiologi opravljajo veliko genetskih preiskav virusa in kaže, da imamo posebno različico virusa, ki je kombinacija novih in tega, ki nas je doletel že jeseni. A na potrditev še čakamo," pa je v oddaji Dobro jutro o t. i. slovenski različici virusa povedala Bojana Beovič, vodja posvetovalne skupine za cepljenje.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj