Na vsebino

Včeraj potrjenih 1116 okužb, v samoizolaciji tudi minister Hojs

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo po 3682 testiranjih na novi koronavirus v nedeljo potrjenih 1116 okužb. Zaradi covida-19 je umrlo sedem bolnikov.

V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 523 bolnikov, 82 na intenzivni negi. Delež pozitivnih testov je znašal 30,30 odstotka. 14-dnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev (incidenca) je 727. Skupno je zaradi covida-19 umrlo 248 bolnikov.

V veljavi so nove omejitve za zajezitev epidemije novega koronavirusa. Zaradi večjega števila okužb med vzgojiteljicami vrtci delujejo omejeno in zagotavljajo varstvo le za otroke tistih staršev, ki morajo biti na delovnem mestu.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija povedal, da bodo morali starši otrok dokazati, da potrebujejo varstvo otrok.

"Danes bodo povedali, jutri pa bodo dokazali. Treba je zagotoviti varstvo, kajti pri delu od doma ni mogoče delati z otroki v naročju," je dejal Kacin.

Prepoved gibanja med občinami

V torek bo začela veljati omejitev gibanja na občine. Omejitev bo najprej veljala sedem dni za celo državo, sproščanje pa bo potekalo postopoma, po regijah, ki bodo prve omejile epidemijo.

Jelko Kacin je na novinarski konferenci povedal, da so okužbo z novim koronavirusom zaznali tudi v ožji ekipi ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Ministrov test je za zdaj negativen, je pa v samoizolaciji, kjer bo ostal, dokler ne bo možnost okužbe izključena, je še povedal Kacin.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj