Na vsebino

Včeraj potrjenih 19 okužb

Po 848 testih je bilo včeraj potrjenih 19 novih primerov okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 23 okuženih bolnikov, dva od njih se zdravita v intenzivni negi. V hrastniškem domu bodo glede na napovedi vzpostavili razširjeno rdečo cono.

Skupno število potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom je po 19 novih okužbah naraslo na 2052. Doslej je bilo opravljenih 124.754 testiranj. Po podatkih vlade je trenutno hospitaliziranih 23 okuženih ljudi, dva od njih na oddelkih za intenzivno nego.

V četrtek so bolnišnično zdravljenje zapustili trije ljudje, dva okužena bolnika pa sta bila hospitalizirana. Skupno je bolnišnično zdravljenje doslej uspešno prestalo 339 ljudi. Umrl ni nihče izmed okuženih. Doslej je v Sloveniji umrlo 115 bolnikov s covidom-19. Po ocenah NIJZ-ja je v Sloveniji trenutno 259 aktivnih okužb.

Štirje novi primeri okužbe so bili v četrtek potrjeni pri občanih Ljubljane, po dve novi okužbi sta bili odkriti pri prebivalcih občin Trbovlje, Krško in Rogatec, po en nov primer pa so potrdili pri ljudeh s stalnim prebivališčem v občinah Velenje, Šentjur, Kamnik, Postojna, Maribor, Celje, Logatec, Mirna Peč in Rogaška Slatina.

Šest izmed četrtkovih okužb je bilo potrjenih v starostni kategoriji od 35 do 44 let, po tri pa pri osebah, starih med 15 in 24 ter med 25 in 34 let. Dva izmed novookuženih pa sta starejša od 85 let, po en nov primer je bil potrjen še v starostnih kategorijah od 5 do 14, od 55 do 64 in od 65 do 74 let.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj