Na vsebino

Pismo bralca – nemiri v Ul. 21. oktobra 19/a,b v Črnomlju

Včeraj (23.07.2020) smo stanovalci v poznih večernih urah zaslišali močno eksplozijo, katere lokacijo ne znamo točno opredeliti, je pa bilo to na območju parkirišč pred stanovanjskima blokoma Ul.21.oktobra 19/a in b.

Kasneje je bilo slišati glasno kričanje (v tipično romskem žargonu), pri čemer je bilo razbrati stavek :«Pazi,da ni kamere,..«.Evidentirati situacije (fotografija,posnetek,…) se zaradi teme ni dalo.

Ker je šlo za skupino ljudi, se nihče od stanovalcev obeh vhodov ni upal reagirati – skupina je tudi takoj po incidentu odšla. Je pa dogodek prestrašil vso sosesko in zagotovo je bil še kdo v soseščini priča temu. Morda je celo kdo kontaktiral policijo, to nam ni poznano.

Dogodek povezujemo s skupino, ki jo je bilo opaziti tudi na gradbišču novega stanovanjskega bloka ter skupino, ki zadnje dni ustvarja nered na otroškem igrišču Čardak. KS Črnomelj je o vandalizmu obveščena, prav tako je o vdorih na gradbišče pred dobrim tednom obveščen dir. TGH-ja g.Jarnjevič.

Več kot očitno gre za naklepna dejanja, stanovalci pa želimo zvedeti vsaj kdo je kontaktna oseba, ki bi v takih primerih hitro ukrepala, nikakor pa ne želimo sami posegati v zagotavljanje reda in miru. Takšen pristop bi lahko imel tudi vzročne posledice na daljši rok, več kot očitno pa je, da je v soseski zaradi kršenja reda in miru potrebno zagotoviti pogostejši nadzor s strani pristojnih služb.

Pismo bralca smo posredovali v kabinet župana, na Krajevno skupnost Črnomelj, Policijski upravi Novo mesto in komandirju PP Črnomelj. S KS Črnomelj smo tudi že prejeli odgovor:

"Spoštovani.

Glede vandalizma oz. izvajanja hrupa in izsiljevanja Romov na športnem igrišču Čardak smo s strani krajanov v KS obveščeni. Nemudoma smo o tem obvestili tudi Policijo, kjer smo jo poprosili, da ukrepa v skladu s svojimi pristojnostmi.

S strani PP Črnomelj je bilo obljubljeno, da bodo poostrili nadzor nad igriščem in okolico. Včerajšnjo ''eksplozijo'' sem tudi sam slišal, saj živim v naselju, kjer jo je bilo slišati. O drugih okoliščinah nimam podrobnosti.

Predlagam, da se resnično izvaja večji nadzor v naselju, tudi v popoldanskem času, ko se dogaja ustrahovanje in nasilje nad otroki s strani Romov na več otroških igriščih.

Lep pozdrav,

Jaka BIRKELBACH,

predsednik Sveta krajevne skupnosti Črnomelj

Krajevna skupnost Črnomelj
Kolodvorska cesta 34, p.p. 41,
8340 Črnomelj"

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj