Na vsebino

Včeraj potrjenih 24 novih okužb, en bolnik umrl

Včeraj je bilo po 914 testiranjih potrjenih 24 okužb z novim koronavirusom. Še tretji dan zapored je umrl en bolnik s covidom-19. Po zadnjih podatkih je hospitaliziranih 22 okuženih ljudi, trije se zdravijo na oddelkih za intenzivno nego.

Po 24 novih okužbah je skupno število potrjenih primerov naraslo na 1977. Doslej je bilo po podatkih ministrstva za zdravje opravljenih 121.821 testov. V ponedeljek sta bili iz bolnišničnega zdravljenja odpuščeni dve osebi, šest pa jih je bilo hospitaliziranih na novo. Po zadnjih podatkih je hospitaliziranih 22 okuženih ljudi, trije potrebujejo intenzivno zdravljenje. Doslej je bolnišnično zdravljenje uspešno prestalo 318 okuženih.

Še tretji dan zapored pristojne službe poročajo o smrti bolnika s covidom-19. Doslej je v Sloveniji umrlo 114 okuženih ljudi. Po zadnji oceni NIJZ-ja je v državi 238 aktivnih primerov okužb.

V ponedeljek je bilo šest okužb potrjenih pri občanih Hrastnika, kjer je po oceni NIJZ-ja 45 aktivnih okužb. Po dve novi okužbi sta bili odkriti pri občanih Ljubljana in Trbovlje, po eno primer pa so potrdili pri osebah s stalnim prebivališčem v občinah Velenje, Kranj, Zagorje ob Savi, Kočevje, Pivka, Radovljica, Črenšovci, Postojna, Sveti Jurij ob Ščavnici, Kanal, Lukovica, Naklo, Novo mesto in Šmartno pri Litiji.

Največ okužb je bilo potrjenih v najstarejši starostni kategoriji ‒ pozitivnih na novi koronavirus je bilo sedem ljudi, starejših ob 85 let. Pet novookuženih spada v starostno kategorijo od 55 do 64 let, po trije novi primeri so bili potrjeni v starostnih kategorijah od 15 do 24 in od 45 do 54 let, po dva pa pri ljudeh, starih med 35 in 44 ter med 75 in 84 let. V starostnih skupinah od 25 do 34 in od 65 do 74 let je bila v ponedeljek potrjena ena nova okužba.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj