Na vsebino

Včeraj potrjenih 25 primerov okužb

Včeraj je bilo ob 706 testiranjih potrjenih 25 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 26 bolnikov s covidom-19, štirje potrebujejo zdravljenje na oddelkih za intenzivno nego.

Skupno je bilo v Sloveniji doslej potrjenih 3190 okužb, opravljenih je bilo 168.859 testiranj. Po podatkih covid-19 sledilnika sta dve osebi zapustili bolnišnično zdravljenje, pet bolnikov s covidom-19 pa je bilo bilo hospitaliziranih. Trenutno se v slovenskih bolnišnicah zdravi 26 bolnikov, štirje na oddelkih za intenzivno nego, kar je eden več kot dan pred tem. Nedelja je minila brez smrti bolnikov s covidom-19, skupno število ostaja 135.

Nove okužbe na osnovnih šolah

V prvem tednu pouka so okužbe potrdili v več vrtcih, šolah in dveh gimnazijah. Razredi, kjer so potrdili okužbe, ob začetku drugega šolskega tedna praviloma ostajajo doma in pouk nadaljujejo na daljavo.

Okužbo z novim koronavirusom so pretekli teden med drugim potrdili pri dveh učiteljicah na podružnični osnovni šoli Trnava v občini Braslovče, kjer so se v petek odločili, da bo pouk na daljavo začasno potekal za vse učence šole. Kot je sporočil braslovški župan Tomaž Žohar, so se razmere poslabšale tudi v matični osnovni šoli, kjer so v nedeljo potrdili tri nove okužbe med zaposlenimi.

V 14-dnevno karanteno so napotili tudi vse učence dveh četrtih razredov osnovne šole Preska v občini Medvode, potem ko so bili v nedeljo obveščeni o okužbi enega od učencev. Tudi zanje bo organiziran pouk na daljavo, prostore šole pa so v sodelovanju z občinsko civilno zaščito razkužili.

Na OŠ Črna na Koroškem normalen pouk

Potem ko so konec tedna potrdili okužbo z novim koronavirusom pri zaposlenem iz tehničnega kadra Osnovne šole Črna na Koroškem, z novim tednom pouk v šoli in delo v vrtcu normalno potekata naprej.

Od petka je v karanteni šest otrok, ki jih je okuženi prevažal v okviru šolskih prevozov. Voznik otrok in vseh šest otrok, ki so v karanteni, prihajajo iz istega zaselka v okolici Črne na Koroškem. Otroci so iz več različnih razredov, vsi so oziroma bodo dobili navodila za delo od doma, je pojasnil ravnatelj OŠ Črna na Koroškem Mitja Pranjič. Sicer pa pouk na šoli poteka normalno, ob upoštevanju vseh že prej predvidenih ukrepov.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj