Na vsebino

Včeraj potrjenih več kot 398 okužb

Včeraj je bila okužba potrjena pri 398 ljudeh. Hospitaliziranih je 180 bolnikov. V Sloveniji je bilo opravljenih 3308 testov, eden od okuženih pa je bil testiran v tujini. Vlada se pripravlja na sprejem tretjega svežnja ukrepov.

Po rekordni soboti, ki je prinesla 411 potrjenih okužb z novim koronavirusom, je bilo v nedeljo potrjenih 169 primerov. V ponedeljek je bilo po prvih neuradnih podatkih potrjenih več kot 300 okužb. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je na Twitterju sicer zapisal, da bi moralo biti "število včeraj na novo okuženih vendarle nižje od 400."

Ob visokih dnevnih prirastih okužb pristojni pozivajo k izogibanju druženju v večjem številu. "Trenutno so v Sloveniji glavna težava praznovanja, poroke, različne obletnice. Tako da bi res želela poudariti, da trenutno stanje ni naklonjeno velikemu združevanju. Seveda so možna praznovanja v ožjem družinskem krogu, kjer smo vsak dan v stiku. Vse drugo pa je trenutno bolje preložiti," je opozorila Mateja Logar iz infekcijske klinike.

Bolnike s covidom-19 začeli sprejemati tudi na Ptuju

Po poročanju Televizije Slovenija so ob naraščanju števila okuženih z novim koronavirusom tudi na Ptuju začeli sprejemati bolnike s covidom-19, ki ne potrebujejo intenzivne nege. Tam se zdaj zdravi sedem bolnikov iz Štajerske, Koroške in Notranjske. Na Ptuju in v okolici imajo trenutno 24 aktivnih okužb.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj