Na vsebino

Večer poezije, vina in plesa

Člani Kud Božo Račič Adlešiči - folklorniki, tamburaši, pevke in rokodelke - Pečkare smo v soboto imeli eno lepo druženje v Hotelu Cerkno, s pesniki iz Literarnega društva RIS Idrija in njihovimi prijatelji pesniki.

Belokranjski kulturno-etnološki program in Cerkljansko poezijo je združila Milena Miklavčič, slovenska pisateljica in publicistka, sicer članica LD RIS Idrija in avtorica odmevne knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače.

Poleg belokranjskih plesov, pesmi in napevov so obiskovalci na Cerkljanskem lahko pokušali in kupili pekovske dobrote Alenka Požek, kupovali izdelke domače obrti Vesna Veselič, kvačkarije Mihaela Štukelj, izdelke Belokranjskega izročila Bernarda Kump, si nabirali promocijske materiale Krajinski Park Kolpa.

Z izbranimi vini iz žlahtnih Belokranjskih trt Drašičkih vinogradov, je deželo na sončni strani Gorjancev promoviral Anton Vinopivec - DOLC.

Milena Miklavčič je Belo krajino že obiskala in ima tu kar nekaj prijateljev. Povabili smo jo, da se predstavi tudi v Adlešičih in verjamemo, da boste takrat zraven tudi vi.

Vir: KUD Božo Račič Adlešiči

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj