Na vsebino

Velikonočna kronika: prometni nesreči, nasilje v družini, tatovi ...

V nedeljo okoli 12.30 ure se je zgodila prometna nesreča na Lokvah pri Črnomlju. Policisti so ugotovili, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Huje poškodovan motorist

Na velikonočni ponedeljek nekaj po 9. uri, je 55-letni motorist na območju Semiča v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in si huje poškodoval roko. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Pijan nadlegoval svojo mamo

Črnomaljski policisti so minulo soboto okoli 21.30 ure posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Črnomlja. Ugotovili so, da je kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, kričal na svojo mamo, jo žalil in razbijal po pohištvu. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali ter odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Tatovi v okolici Metlike

Med 16. in 18. aprilom so v okolici Metlike neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor podjetja in ukradli okoli 400 kilogramov armaturnega železa ter 50 vreč cementa. Škode je za okoli 800 evrov.

Nezakonito čez državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Nove Lipe izsledili in prijeli pet državljanov Kameruna ter po dva državljana Gvineje in Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj