Na vsebino

Velikonočni pohod na Klek

Na velikonočni ponedeljek smo se metliški planinci odpravili na pohod na Klek, zibelko hrvaškega planinstva.

43 članic in članov je ob 7.30 odrinilo z avtobusne postaje Metlika proti Hrvaški. Na startu smo se razdelili v dve skupini in se po dveh poteh odločili povzpeti na vrh. Pogled nanj je bil mogočen, a malo meglen, saj je bilo v zraku že nekaj dni zapored precej saharskega peska.

Prva je vrh dosegla po letih mlajša ekipa, ki so jo priganjali štirje poskočni mladinci. Bilo je zelo vetrovno, na vrhu so bili zelo močni sunki vetra. Preostali del pohodnikov pa je na vrh prispel uro in pol kasneje. Žal je bil zaradi slabe vidljivosti razgled zelo slab, videlo se je le v dolino, a to je le eden izmed mnogih razlogov, da se na Klek še vrnemo.

Na poti nazaj smo se ustavili v kanjonu reke Kamačnik, kjer smo spočili oči na smaragdno zeleni barvi vode.

Vabljen in vabljena, da se nam na naslednjem pohodu pridružiš tudi ti, ki to bereš, če te ni bilo zraven. Naslednja takšna priložnost bo v sredo, 1. maja, ko bomo na Krašnjem vrhu praznovali praznik dela. Organiziran bo tudi pohod iz Metlike.

Lepo povabljeni! Z nami je vedno lepo.

Vir: PD Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj